Luk i strela
Strana 2 od 2 • Delite •
Strana 2 od 2 •
1, 2
Re: Luk i strela
Ishi od kog drveta si napravio ovaj luk? Inace dobro izgleda.

stbora- Vojnik
- Broj poruka: 3
Ishi mogao bi da se pojaviš na nekom od sledećih okupljanja i održiš neko malo predavanje i praksu za brzo i priručno pravjjenje lukova i strela!!!

grujicnikola- Admin
- Broj poruka: 154
Pozdrav svima!
Mene zanima tehnika ispaljivanja strela sa tri prsta. Moja tehnika od detinjstva bila je palac i kažiprst kojim napinjem tetivu strelom. Nekada sam pravio luk od jasena ali sirovog (što ne valja) ali pravio sam ga u svojoj visini 186 cm i kao takav je imao veliki domet i jako jako teško je mogao da se napne. Inače prvu ideju za primitivni kompozitni luk dobio sam iz filma "Predator"
kad Švarceneger pravi luk kojim ispaljuje granate na onog vanzemaljca
Mene zanima tehnika ispaljivanja strela sa tri prsta. Moja tehnika od detinjstva bila je palac i kažiprst kojim napinjem tetivu strelom. Nekada sam pravio luk od jasena ali sirovog (što ne valja) ali pravio sam ga u svojoj visini 186 cm i kao takav je imao veliki domet i jako jako teško je mogao da se napne. Inače prvu ideju za primitivni kompozitni luk dobio sam iz filma "Predator"

deratizator- Vojnik
- Broj poruka: 16
Ja se izvinjavam na ovolikom kašnjenju odgovora, nisam često na forumu. Nikola, da budem iskren, nisam bio u toku da se dešavaju okupljanja. Verovatno mi je to promaklo (kao i dosta drugih stvari). Što se tiče lukova na terenu- nije neka nauka velika napraviti neku survival varijantu kratkog veka. Možda bih i mogao da malo pripomognem, rad sam.
Što se tiče mediteranskog hvata on je meni najbolji. Evo slike ako je potrebna pomoć te vrste.

Što se tiče mediteranskog hvata on je meni najbolji. Evo slike ako je potrebna pomoć te vrste.

Ishi- Vojnik
- Broj poruka: 11
Godina: 30
Zanima me ima li neko iskustva sa izborom drveta za izradu luka u ovim hladnim zimskim danima, mislim na luk za neku survival situaciju ili neki koji će potrajati jednu sezonu.

grujicnikola- Admin
- Broj poruka: 154
Strana 2 od 2 •
1, 2
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
» Čelik BOHLER N690 Antinit
» Ruska prodaja opreme-slike i cene (u moskvi)
» SAS-ov prirucnik (na Hrvatskom)
» Ruksak (BCB ili Snugpak)
» MORA KNIVES
» prodajem noz
» JESTIVO DIVLJE BILJE I PECURKE
» Lov uz pomoć psa