BUSHCRAFT & SURVIVAL SERBIA
Preporučujemo vam da se prijavite, ili registrujete (ukoliko već niste).

Luk i strela

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Re: Luk i strela

Počalji od stbora taj Sub 15 Okt 2011 - 10:47

Ishi od kog drveta si napravio ovaj luk? Inace dobro izgleda.

stbora
Vojnik

Broj poruka: 3

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od grujicnikola taj Sub 15 Okt 2011 - 23:32

Ishi mogao bi da se pojaviš na nekom od sledećih okupljanja i održiš neko malo predavanje i praksu za brzo i priručno pravjjenje lukova i strela!!!

grujicnikola
Admin

Broj poruka: 154

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od deratizator taj Čet 10 Nov 2011 - 21:36

Pozdrav svima!
Mene zanima tehnika ispaljivanja strela sa tri prsta. Moja tehnika od detinjstva bila je palac i kažiprst kojim napinjem tetivu strelom. Nekada sam pravio luk od jasena ali sirovog (što ne valja) ali pravio sam ga u svojoj visini 186 cm i kao takav je imao veliki domet i jako jako teško je mogao da se napne. Inače prvu ideju za primitivni kompozitni luk dobio sam iz filma "Predator" Laughing kad Švarceneger pravi luk kojim ispaljuje granate na onog vanzemaljca

deratizator
Vojnik

Broj poruka: 16

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ishi taj Pet 11 Nov 2011 - 12:39

Ja se izvinjavam na ovolikom kašnjenju odgovora, nisam često na forumu. Nikola, da budem iskren, nisam bio u toku da se dešavaju okupljanja. Verovatno mi je to promaklo (kao i dosta drugih stvari). Što se tiče lukova na terenu- nije neka nauka velika napraviti neku survival varijantu kratkog veka. Možda bih i mogao da malo pripomognem, rad sam.
Što se tiče mediteranskog hvata on je meni najbolji. Evo slike ako je potrebna pomoć te vrste.

Ishi
Vojnik

Broj poruka: 11
Godina: 30

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od grujicnikola taj Čet 26 Jan 2012 - 15:18

Zanima me ima li neko iskustva sa izborom drveta za izradu luka u ovim hladnim zimskim danima, mislim na luk za neku survival situaciju ili neki koji će potrajati jednu sezonu.

grujicnikola
Admin

Broj poruka: 154

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu